Permisos retribuïts

Com a persona treballadora tens dret a faltar alguns dies a la feina i que et paguin la totalitat del sou. I això és possible gràcies als permisos retribuïts. Ara bé, sempre hauràs d’absentar-te per una causa justificada i, en el cas que l’empresa t’ho demani, acreditar-ho. Segons l’Estatut dels treballadors, és un dret mínim. Per tant, és possible que al teu conveni col·lectiu s’augmentin els dies de permís i els motius pels quals pots sol·licitar-los.

Per tal de demanar el permís retribuït, hauràs d’informar-ne amb la màxima antelació possible a l’empresa. Has de tenir present que no pots gaudir d’aquests dies de forma unilateral, sempre hauràs d’arribar a un acord a la feina.

Quins permisos retribuïts puc sol·licitar?

  • Quinze dies naturals en cas de matrimoni.
  • Dos dies per defunció, accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que sigui necessari el repòs domiciliari, sempre que siguin parents de fins a segon grau de consanguinitat o afinitat. En el cas que t’hagis de traslladar, els dies de permís augmenten a quatre. És important que tinguis en compte que ha desaparegut la referència dels dos dies per naixement, ja que se substitueix pels permisos de maternitat i paternitat. Si vols conèixer més detalls sobre la recent actualització del permís de paternitat, clica aquí.
  • Un dia per trasllat del domicili habitual.
  • El temps indispensable per al compliment d’un deure inexcusable de caràcter públic i personal dins de l’exercici del sufragi actiu.
  • El temps necessari per a la realització de funcions sindicals o de representació de personal.
  • El temps indispensable per al desenvolupament d’exàmens prenatals i tècniques de preparació al part que se celebrin durant la jornada laboral.

Aquests són alguns dels casos en els quals podràs sol·licitar el permís retribuït. Si necessites informació sobre un altre supòsit, visita el document oficial.

Si tens cap dubte sobre els dies que et corresponen pel teu conveni o sobre qualsevol altre tema, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Llegim-nos!

There are no comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
×

Hola!

Click per enviar un WhatsApp.

× Whatsapp