Vaccina COVID-19 permís retribuït

L’hora de la vaccina

Després de mesos d’angoixa i d’incertesa, ha arribat el moment que esperàvem amb candeletes. Ara que ens trobem en plena campanya de vaccinació contra la COVID-19, et preguntaràs si la teva empresa t’ha de permetre assistir a la cita o si pots sol·licitar-ne un permís retribuït. Així és que hem preparat aquest article perquè puguis resoldre els teus interrogants.

Vaccinar-se, COVID-19 i permís retribuït

Si bé és cert que existeixen un seguit de permisos retribuïts vigents (aquí en vam parlar), vaccinar-se contra la COVID-19 no és un d’ells. En esclatar la pandèmia i les esperances dels vaccins, sindicats i poders polítics en van debatre la possible admissió, però mai no va arribar a produir-se.

Així és que, si ja tens cita per a vaccinar-te, informa’n a la teva empresa tan aviat com puguis. Com que no és un acte obligatori, no tens dret a demanar el permís retribuït. Ara bé, sempre podeu arribar a un acord entre vosaltres i que l’empresa per pròpia voluntat tiri endavant la retribució.

En altres casos, pots apropar-te a la cita perquè t’administrin el vaccí contra la COVID-19 i, més tard, hauràs de recuperar les hores d’absència en jornada laboral. En el pitjor dels escenaris, l’empresa pot posar-te entrebancs perquè no et presentis a la cita si es veu afectat greument el desenvolupament de la feina. Tot i això, tens dret a protegir la teva salut i, si t’han assignat la cita, no hauries de tenir problemes. Per tal d’evitar totes les situacions negatives, el millor és que comuniquis amb força antelació l’hora de la convocatòria i, d’aquesta manera, l’empresa pugui organitzar-se.

Si necessites preguntar qüestions personals relacionades amb el tema, no dubtis en contactar amb nosaltres, també per Instagram!

No sabem quan s’acabarà la pandèmia, però cada dia estem una mica més a prop. Mentrestant, continuem llegint-nos!

There are no comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
×

Hola!

Click per enviar un WhatsApp.

× Whatsapp